Kosten

De investeringskosten (inclusief BTW) van deze ‘laag energie’- tussenwoning zijn afhankelijk van de te nemen maatregelen ca. € 76.000,-
De optie voor 15 m² zonnecellen kost € 4.900,-

Voordelen

Fors lagere energiekosten
Bij het ontwerp inclusief de PV-panelen is de besparing circa € 1.641,- (91%) per jaar ten opzichte van het gemiddelde energiegebruik van de huidige woningen.

Lage kosten voor onderhoud
Bij de renovatie krijgt de woning nieuwe dakpannen, gevels en kozijnen. De kunststofkozijnen zijn van de modernste materialen gemaakt, schilderen is niet nodig. Ze zijn zeer goed isolerend, gaan lang mee (geen verkleuring) en hebben geen koudebruggen.
De volgende 30 jaar is dan geen groot onderhoud meer nodig, behalve eens per 10 jaar enig onderhoud aan de stucgevel.
Bij veel van de woningen in de Roghorst is binnen nu tot 5 jaar groot onderhoud nodig. Ook geldt: hoe meer bewoners meedoen, hoe meer de hele wijk daarvan profiteert en hoe hoger de toekomstige financiële waarde van alle woningen is.

 We hebben een rekentool ontwikkeld waarbij je inzicht kunt krijgen in de gevolgen voor energiegebruik en de kosten bij een duurzame renovatie. Het dient als hulpmiddel bij het maken van keuzes.

Er is kennis van energiezuinig renoveren nodig om deze rekentool te kunnen gebruiken. Indien u hulp wilt bij het invullen van de gegevens kunt u contact met ons opnemen.

Download hier de rekentool »

Voor meer informatie over hoeveel het aanpakken van welk bouwdeel in uw woning opleverd verwijzen we naar milieucentraal.nl 

Omdat wij zeer veel kennis van het woningtype van de Roghorst hebben kunt u bij ons  goed terecht voor advies over isolatie en verbouwingen en indien gewenst de uitvoering.